IJsland onderuit tegen Denen, Turkije werkt aan vertrouwen

Jw
24 maart 2016, 22:13

IJsland heeft vandaag in een oefenwedstrijd tegen Denemarken een nederlaag geleden. De winnaar uit de groep van Oranje verloor met 2-1 van Denemarken, dat zich net als Nederland niet kwalificeerde voor het EK in Frankrijk. Turkije, de andere ploeg die boven Oranje eindigde, won daarentegen wel knap van Zweden.

Cenk Tosun deed goede zaken met het oog op zijn mogelijke selectie voor het EK. De 24-jarige spits van Besiktas zette zijn land eerst op voorsprong, waarna hij in de slotfase ook voor de winnende treffer zorgde. Tussendoor had voormalig FC Groningen-verdediger Andreas Granqvist voor de gelijkmaker gezorgd. Zlatan Ibrahimovic deed bij de Zweden, die ook naar het EK gaan, niet mee.

Bij Denemarken nam Nicolai Jorgensen de rol van Tosun op zich. De 25-jarige aanvaller van FC Kopenhagen maakte beide treffers voor de Denen, die door Arnór Traustason nog wel een treffer tegen kregen. Oud-Ajacied Christian Eriksen (foto), tegenwoordig speler van Tottenham Hotspur, speelde 52 minuten mee bij Denemarken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen