Argentinië juicht in kraker, Ecuador blijft ongeslagen

25 maart 2016, 07:42

Argentinië heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen in de kwalificatiecampagne voor het WK 2018, door in de nacht van donderdag op vrijdag met 1-2 van Chili te winnen. Dankzij de gewonnen kraker zijn de Argentijnen opgeklommen naar plaats vier in de reeks, met acht punten uit vijf duels. Brazilië, dat tegen Uruguay speelt, kan nog wel passeren. Chili staat zesde en moet zodoende nog flink aan de bak.

Argentinië was in Santiago eigenlijk de mindere ploeg tegen Chili, dat vorig jaar ten koste van de vicewereldkampioen in eigen land de Copa América wist te winnen. Via een kopbal van FC Twente-middenvelder Felipe Guttiérez kwamen de Chilenen na elf minuten op voorsprong, maar een kwartier later stond het alweer 1-2. Angel Di Maria en Gabriel Mercado bogen de stand om in Argentijns voordeel. Lionel Messi deed de hele wedstrijd mee en leverde een assist. Het was de eerste kwalificatiewedstrijd van deze reeks waarin de vedette van FC Barcelona in actie kwam.

Ecuador blijft aan de ongeslagen hand in de Conmebol-kwalificaties voor het WK. De verrassende koploper (dertien punten) liepen in Quito tegen Paraguay wel tegen hun eerste puntenverlies aan: 2-2. Enner Valencia en Angel Mena scoorden voor Ecaudor, Dario Lezcano vond het net twee keer namens de Paraguayaanse bezoekers. Namens Ecuador raakte Christian Noboa de paal. De gelijkmaker van Mena viel pas in de laatste minuut.

Colombia won met 2-3 van Bolivia en staat nu zevende in de kwalificaties. De nummers één tot en met vier plaatsen zich voor het WK, de nummer vijf speelt play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen