Van Basten: "Johan is altijd mijn idool geweest"

25 maart 2016, 09:11

Marco van Basten is geschrokken van het nieuws dat Johan Cruijff overleden is. De legendarische nummer 14 was altijd het grote voorbeeld van de voormalig topschutter van het Nederlands elftal, die momenteel assistent-bondscoach is.

"Johan is vroeger altijd mijn idool geweest", zegt Van Basten tegen Voetbal International over Cruijff. "Tussen mijn zevende en tiende keek ik 's avonds op de bank naar de Europa Cup-wedstrijden van het grote Ajax. Ruud Krol, Johan Neeskens, Sjaak Swart, Johan Cruijff... Ze wonnen drie van de bekers op achter elkaar, het was geweldig om te zien. Cruijff bleef mijn aandacht trekken. Los van het feit dat die ploeg gewoon heel erg goed was, vond ik Johan ook een mooie, elegante voetballer."

"Ik weet nog dat ik hem voor het eerst in de ogen keek", blikt Van Basten terug. "Ik zal een jaar of vijftien zijn geweest. Hij liep de trap af, ik de trap op. Ik voelde erg de behoefte hem een hand te geven en te zeggen: onthou mijn naam. Maar ik heb het niet gedaan. Ik denk dat ik toch te veel respect voor hem had."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen