Messi: "Cruijff veranderde mentaliteit en speelstijl Barça"

25 maart 2016, 10:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lionel Messi heeft een ongekend respect voor Johan Cruijff, die donderdag op 68-jarige leeftijd overleden is. De Argentijnse superster van FC Barcelona is van mening dat de Nederlandse voetballegende ontzettend belangrijk is geweest in de clubgeschiedenis van de Catalaanse topclub.

"Hij was heel invloedrijk in de voetbalwereld en veranderde de mentaliteit en speelstijl van FC Barcelona", zegt Messi over Cruijff. "Een groot deel van de recente successen is aan hem te danken. Hij was een zeer geliefd persoon in de voetbalwereld, vooral bij de supporters van Barcelona", aldus de Argentijn.

Midden februari had Cruijff zich nog vol lof uitgesproken over Messi. "Voetbal draait om het bieden van plezier en Messi vermaakt iedereen", zei het Nederlandse voetbalicoon, nadat zijn legendarische tandem-penalty met Jesper Olsen nagespeeld werd door Messi en Luis Suarez.

Messi keerde in de nacht van donderdag op vrijdag terug in de nationale ploeg van Argentinië en bekroonde zijn comeback met een knappe 1-2 overwinning bij Chili. De Barça-ster was in Santiago goed voor een assist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen