Gio en Elia hadden kippenvel bij eerbetoon Cruijff

25 maart 2016, 11:43

Feyenoord won donderdagavond in een benefietwedstrijd met 2-0 van Sparta Rotterdam, maar het voetbal was slechts een bijzaak in De Kuip. Het belangrijkste waren de opbrengsten voor de Hartstichting en het eerbetoon aan Johan Cruijff, die een aantal uren voor de wedstrijd overleed.

Coach Giovanni van Bronckhorst vond het een bijzondere avond. "Voetbal was niet het belangrijkste. Het ging om andere dingen: het goede doel – de Hartstichting – maar ook om het verlies van de grootste voetballer die we in Nederland hebben gehad", aldus de trainer van Feyenoord, die het spel in de veertiende minuut uit respect stilgelegd zag worden. "Dat was een mooi moment om hem te eren. In minuut veertien, het rugnummer dat ons voor altijd aan hem zal doen herinneren."

Eljero Elia had kippenvel tijdens het indrukwekkende eerbetoon aan Johan Cruijff, zo zegt hij op de clubwebsite. "Een heel mooi gebaar naar de grootste voetballer en trainer die het Nederlandse voetbal gekend heeft. Ik heb hem zelf nooit meegemaakt als voetballer, maar wel veel beelden van hem gezien. In mijn tijd bij Hamburger SV in Duitsland droeg trainer Ricardo Moniz onder zijn kleding een shirt van Cruijff. Hij was misschien wel zijn grootste fan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen