Fraaie goals helpen Engeland voorbij Duitsland

26 maart 2016, 22:53

Engeland begint komende dinsdag met vertrouwen aan de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal op Wembley. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson zette zaterdag met een veerkrachtig optreden de vriendschappelijke interland tegen regerend wereldkampioen Duitsland om in winst. Engeland boog in het laatste half uur van de partij in het Olympisch Stadion van Berlijn een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning.

Engeland speelde goed in Berlijn, maar kwam op slag van rust wel op achterstand. Na een dribbel vanaf het middenveld opende Toni Kroos de score met een schot van buiten het strafschopgebied. De middenvelder verraste keeper Jack Butland met een poging in de korte hoek. Duitsland dacht eerder in de eerste helft al op 1-0 te komen, maar een goal van Mario Gomez werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. De spits, die dit seizoen is opgeleefd bij Besiktas na twee matige en pechvolle jaren bij Fiorentina, had in de 57ste minuut alsnog zijn eerste interlandgoal sinds het EK in 2012 tegen Oranje te pakken. Gomez trof doel met een mooie kopbal.

Harry Kane bracht vier minuten na de 2-0 de spanning terug. Duitsland kreeg een Engelse hoekschop niet goed weg, waardoor Kane in balbezit kon komen. De goalgetter van Tottenham Hotspur leek echter geen kant op te kunnen, maar met een Johan Cruijff-achtige beweging zette hij de Duitse verdedigers op het verkeerde been om vervolgens de 2-1 binnen te schieten. Een kwartier voor tijd herstelde Jamie Vardy het evenwicht. Het goudhaantje van de verrassende Premier League-koploper Leicester City tekende met een hakballetje voor zijn eerste interlanddoelpunt en de 2-2.

Vardy leek Engeland daarmee een gelijkspel te gaan bezorgen, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakten de bezoekers zelfs nog de winnende goal. Eric Dier kopte raak uit een hoekschop, waarmee ook hij zijn eerste goal voor de Engelse hoofdmacht maakte en tevens de eindstand op 2-3 bepaalde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen