Bankzitter Wijnaldum schrok van 5-3-2 systeem Oranje

Jw
28 maart 2016, 21:51

Het Nederlands elftal speelde afgelopen vrijdag een slechte eerste helft tegen Frankrijk. Bondscoach Danny Blind probeerde een tactiek uit met vijf verdedigers, die met twee tegentreffers mislukte in het oefenduel. Georginio Wijnaldum geeft aan te zijn geschrokken vanaf de bank.

De middenvelder van Newcastle United mocht een kwartier voor tijd invallen. Toen speelde Oranje in het vertrouwde 4-3-3 systeem, waarmee de ploeg nog weer in de wedstrijd kwam. ''Ik ben wel een beetje geschrokken. We hadden het systeem getraind en toen ging het wel goed. In de wedstrijd ging het niet zoals verwacht. Als voetbaldier wil je altijd spelen, alleen je hebt te maken met de keuze van de trainer", zegt de oud-Feyenoorder in gesprek met RTV Rijnmond.

Wijnaldum is met zijn club Newcastle United ondertussen gewikkeld in een felle degradatiestrijd. ''Ik wist dat het moeilijk kon worden omdat ze vorig seizoen een moeilijk jaar hadden. Ik heb met het volle vertrouwen de keuze gemaakt en daar heb ik nog steeds geen spijt van", kijkt hij tussentijds terug op zijn transfer van landskampioen PSV naar Newcastle United, waarmee hij momenteel voorlaatste staat in de Premier League.

Of Wijnaldum morgen in de wedstrijd tegen Engeland wel als basisspeler wordt geziend door Blind, is nog niet bekend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen