Contract tussen Depay en Manchester United uitgelekt

29 maart 2016, 08:38

Waar PSV en Manchester United afgelopen zomer weinig kwijt wilden over de transfer van Memphis Depay, liggen de details uit zijn contract nu op straat. Een maand voordat de overgang bekend werd gemaakt, was de verbintenis al getekend. Van het transferbedrag van 34 miljoen is inmiddels driekwart betaald.

Op 12 juni werd de transfer naar buiten gebracht, maar op 12 mei waren alle handtekeningen al gezet, zo blijkt uit het door Football Leaks openbaar gemaakte contract. Op dat moment was het Eredivisie-seizoen nog in volle gang, al was PSV al enkele weken kampioen.

Van de 34 miljoen die United voor Depay over had, werd 17 miljoen op korte termijn voldaan. Een kwart van de transfersom volgde in januari 2016. De laatste 8,5 miljoen euro moet volgens het contract voor 1 juli 2016 op de rekening van PSV staan.

De Eindhovenaren kunnen daarnaast enkele additionele inkomsten tegemoetzien. Als Manchester United de halve finale van de Champions League bereikt terwijl Depay nog onder contract staat, levert dat PSV 325 duizend euro op. Haalt United de finale, dan is dat 650 duizend en bij winst zelfs 1,35 miljoen.

Daarnaast heeft PSV nog recht op tien procent van de transfersom als United winst maakt op Depay bij een uitgaande transfer. Mocht hij bijvoorbeeld voor 64 miljoen worden verkocht, dan krijgt PSV daarvan 3 miljoen. Wordt hij voor 100 miljoen verkocht, dan krijgt PSV 5 miljoen, omdat dat maximum bedrag is opgenomen in het contract.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen