"Ondanks magere jaren heeft Oranje een erg goed team"

29 maart 2016, 11:33

Het Nederlands elftal treedt dinsdagavond op Wembley aan tegen Engeland. Het team van bondscoach Roy Hodgson stoomde door de kwalificatiepoule met de maximale dertig punten en versloeg afgelopen zaterdag ook nog Duitsland in een oefenduel, waardoor de verwachtingen, zoals voor elk eindtoernooi, hoog zijn gespannen.

"We zijn erg trots op de zege op Duitsland, maar dat moment van voldoening ligt achter ons", aldus Hodgson. Hij werd tijdens de persconferentie in aanloop naar het oefenduel met Oranje geassisteerd door James Milner, die woorden van gelijke strekking sprak: "Als we vanavond niet goed presteren, is iedereen de overwinning op Duitsland alweer vergeten en ligt het momentum alweer achter ons."

Het feit dat Nederland zich niet wist te kwalificeren voor het EK en afgelopen vrijdag tegen Frankrijk geen goede indruk maakte, betekent niet dat Hodgson de ploeg van Danny Blind onderschat: "De magere jaren van het huidige Nederlands elftal doen niets af aan het feit dat het een erg goed team is, met erg goede spelers."

Daniel Sturridge en Danny Welbeck keerden onlangs terug van blessures. Sturridge start tegen Nederland zelfs in de basis. "De komende zes weken, voordat ik mijn definitieve selectie bekendmaak, zijn erg belangrijk voor hen. Ik hoop oprecht dat ze de komende tijd veel gaan spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen