Janssen neemt winnend Oranje bij de hand op Wembley

Ger
29 maart 2016, 23:01   Bijgewerkt: 29 maart 2016, 23:32

Het Nederlands elftal heeft in de oefeninterland tegen Engeland een verrassende 1-2 zege geboekt. Op Wembley kwam de thuisploeg via Jamie Vardy aan de leiding, maar in de tweede helft draaide Oranje de wedstrijd volledig om. Vincent Janssen bracht Nederland langszij en op aangeven van diezelfde Janssen maakte Luciano Narsingh de winnende treffer. In de veertiende minuut werd met een indrukwekkend applaus stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff.

De spits van AZ is uitstekend in vorm en Janssen liet zien dat hij aan zelfvertrouwen op dit moment geen gebrek heeft. Vlak na rust miste de spits na een glijpartij van John Stones een reuzenkans op de gelijkmaker, maar een halve minuut later eiste Janssen direct de bal op toen Danny Rose de bal tegen de arm kreeg en de scheidsrechter naar de stip wees. Vanaf elf meter schoot de spits vervolgens onberispelijk raak in de kruising. Even later was Janssen opnieuw belangrijk toen hij Phil Jagielka aan de kant zette en Narsingh een niet te missen kans bood.

Zowel het basiselftal van Nederland als van Engeland was op een flink aantal plaatsen gewijzigd en dat leverde in het eerste bedrijf een slaapverwekkend schouwspel op. Beide ploegen speelden in een slakkentempo en de mogelijkheden waren bijzonder schaars. De Engelse doelman Fraser Forster moest redding brengen op pogingen van Ibrahim Afellay en Georginio Wijnaldum en aan de andere kant kon alleen Ross Barkley met een afstandsschot voor dreiging zorgen. Oranje leek The Three Lions in de tang te hebben, maar na een moment van concentratieverlies in de Nederlandse defensie kwam de thuisploeg na een mooie aanval via Vardy alsnog op voorsprong.