Valencia zet geplaagde Gary Neville op straat

30 maart 2016, 17:58

Het zijden draadje waaraan Gary Neville al tijden hing bij Valencia, is woensdag geknapt. De Engelsman is de laan uitgestuurd door de club uit de Spaanse sinaasappelstad. Het congé van de coach komt bepaald niet uit de lucht vallen, aangezien de prestaties van Valencia al geruime tijd zwaar te wensen overlieten.

Veel mensen vonden het eerste trainersavontuur van Neville gedoemd om te mislukken en deze personen hebben dus hun gelijk gekregen. Met de 41-jarige Engelsman in de dug-out kwam Valencia tot slechts drie overwinningen in zestien competitie-optredens, waardoor de club momenteel op de teleurstellende veertiende plaats staat in de Primera División. In de Copa del Rey was FC Barcelona (7-0 en 1-1) vele malen te sterk en in de Europa League werd er verloren van Athletic Bilbao (2-1 en 1-0).

Door de dramatische resultaten heeft Neville eigenlijk altijd te maken gehad met een enorme druk. Het icoon van Manchester United wordt, in ieder geval tijdelijk, opgevolgd door Pako Ayestaran. Deze man was eerder assistent-coach bij Valencia en Liverpool en hoofdcoach bij Maccabi Tel Aviv en het Mexicaanse Santos Laguna en Estudiantes Tecos.

Neville was voor zijn klus in Valencia assistent van bondscoach Roy Hodgson bij de nationale ploeg van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen