Byrne traint mee met Ierland: "Fantastische ervaring"

31 maart 2016, 20:41

De meeste spelers van SC Cambuur waren tijdens de interlandperiode gewoon in Leeuwarden, maar dat gold niet voor Jack Byrne. De middenvelder was met Ierland onder-21 op pad en mocht zelfs meetrainen met de eerste selectie van de EK-deelnemer. Vol trots kijkt de kleine spelmaker terug op die belevenis.

"Het was een fantastische ervaring", spreekt Byrne op de site van Cambuur, dat hem huurt van Manchester City. "Het niveau was erg hoog en ik was best wel zenuwachtig om tussen de gevestigde namen het veld op te lopen." De spelmaker werd op zijn gemak gesteld door coach Martin O'Neill en assistent-bondscoach Roy Keane. "Ze gaven me een paar tips en stelden me op mijn gemak. Durf te schieten en speel je eigen spelletje, zei O'Neill bijvoorbeeld. En Keane vertelde me dat mijn keus voor Cambuur de juiste is geweest. Je wordt een betere speler door uit je comfortzone te stappen, vond hij."

Byrne hoopt stiekem nog een plaats in de EK-selectie af te dwingen. "Ik voelde op de training dat ik het niveau aankon. Aan de andere kant ben ik nog maar negentien en hebben die jongens zich gekwalificeerd, maar ik blijf vechten. Mijn prestaties bij Cambuur blijven niet onopgemerkt in ieder geval", aldus de kleine spelmaker, die na dit seizoen terugkeert bij Manchester City. "Ik hoop de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee te maken, maar de nieuwe trainer Pep Guardiola heeft me nog niet gebeld haha."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen