Excelsior aan de slag met uitbreiding Woudestein

1 april 2016, 07:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Excelsior gaat komende zomer haar stadion verbouwen. De Kralingse club gaat de hoeken van Stadion Woudestein dichtbouwen. De uitbreiding van de thuishaven stond al lange tijd op de wensenlijst van de huidige nummer zestien van de Eredivisie. Ook als de Rotterdamse ploeg dit seizoen degradeert, dan zal de eerste fase van het project worden gestart.

"Het masterplan voor een dicht Stadion Woudestein is een lang gekoesterde ambitie, waarvan we nu de eerste stappen gaan zetten", legt algemeen directeur Ferry de Haan uit de op de clubwebsite. De hoeken die grenzen aan de Robin van Persie tribune worden komende zomer gevuld met publieksplaatsen, waardoor de capaciteit van het stadion van 3.750 naar 4.500 plaatsen groeit. Bovendien worden ook de faciliteiten voor de fans verbeterd.

De Haan vindt de stadionuitbreiding een noodzaak. "Het masterplan dat er ligt is gebaseerd op het dichtbouwen van alle hoeken van het stadion. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om te starten met het dichtmaken van twee hoeken, waarbij we meer capaciteit creëren maar ook de faciliteiten voor supporters naar een hoger niveau tillen. De afgelopen twee seizoenen hebben wij een bezettingsgraad van 96 procent en zijn wij meerdere wedstrijden uitverkocht geweest, meer publieksplaatsen zijn dus hartstikke welkom", aldus de directeur.

"Met deze verbouwing willen we ook het stadion naar een Eredivisie waardig niveau tillen", zo klinkt het bij Excelsior.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen