Balotelli: "Ik wil mijn plaats bij Milan en Italië verdienen"

1 april 2016, 08:46

Het is, op zijn zachtst gezegd, niet het seizoen van Mario Balotelli. De uitgesproken Italiaan wordt dit seizoen aan AC Milan verhuurd door Liverpool en hoopte in deze periode een permanent verblijf bij de Milanese topclub af te kunnen dwingen, maar kon mede door blessures nog geen potten breken. Balotelli blijft echter strijdbaar.

De tijd gaat dringen voor Balotelli, die de komende tijd veel te verliezen heeft. "Ik ga de laatste acht wedstrijd aangrijpen om Milan te overtuigen om me te kopen en mijn plaats in de EK-selectie van Italië te verdienen", zegt de 25-jarige aanvaller in gesprek met La Gazzetta dello Sport, dat claimt dat zijn zaakwaarnemer Mino Raiola naar hem toe gekomen is om hem aan te moedigen en te motiveren. Dit seizoen stond de international lang buitenspel wegens een hernia en een liesblessure.

Milan moet 20 miljoen euro betalen, als het Balotelli na het huurseizoen van Liverpool wil overnemen. Coach Sinisa Mihajlovic zegt dat het 'enfant terrible' zich voorbeeldig gedragen heeft. "Maar hij moet meer op het veld laten zien", aldus de trainer, die uitgebreid met de aanvaller gesproken heeft. "Ik ben duidelijk geweest en heb hem recht in de ogen aangekeken. Het is een goede jongen, die weet dat hij weleens fout zit. Maar op zijn gedrag is niets aan te merken. Het gaat om de prestaties op het veld, die moeten beter. Dat weet hij zelf ook. Ik weet zeker dat hij nog zal slagen", aldus Mihajlovic.

Balotelli maakte dit seizoen één doelpunt, een fraaie vrije trap, in veertien optredens in de Serie A. In de Coppa Italia, waar Milan in de finale tegen Juventus speelt, loopt hij wel twee uit twee.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen