Jol: "Ze moeten Ajax alsnog de titel van Twente geven"

1 april 2016, 10:54

Martin Jol leidde Ajax in 2010 naar een tweede plaats naar de Eredivisie, maar is van mening dat de Amsterdamse club de landstitel met terugwerkende kracht moet krijgen. De 60-jarige Hagenaar vindt dat FC Twente haar kampioensschaal eigenlijk zou moeten inleveren, als gevolg van het financiële wanbeleid dat de afgelopen jaren in Enschede gevoerd is.

"Als je ziet wat de toenmalige machthebbers van FC Twente nu allemaal ten laste wordt gelegd, zouden ze Ajax die titel alsnog moeten geven", stelt Jol in gesprek met De Volkskrant. De trainer pakte in het seizoen 2009/2010 85 punten met Ajax, wat één punt minder was dan Twente. Omdat voormalig Twente-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan in opspraak zijn geraakt door hun manier van besturen, vindt Jol dat de landstitel overgedragen moet worden.

Het is overigens niet zo dat Jol echt hunkert naar het kampioenschap van 2010. "Zo'n titel is leuk. Maar ik ben al heel tevreden met wat ik bereikt heb", aldus de huidige coach van het Egyptische Al-Ahly, die met Ajax wel de KNVB Beker won en de groepsfase van de Champions League bereikte.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen