ADO: Chinezen komen eindelijk met geld over de brug

1 april 2016, 12:40   Bijgewerkt: 2 december 2016, 09:33

Uitgerekend op 1 april is ADO Den Haag met de mededeling gekomen dat er eindelijk geld overgemaakt is vanuit China. Clubeigenaar Hui Wang en het bedrijf United Vansen zijn eindelijk met een substantieel geldbedrag over de brug gekomen, waardoor de club uit de Residentiestad op zeer korte termijn bij de KNVB het verzoek zal neerleggen om teruggeplaatst te worden in de financiële categorie 2.

De veelbesproken Hui Wang deed midden maart namens grootaandeelhouder United Vansen al de belofte dat het zou voorkomen dat ADO definitief in de zorgwekkende categorie 1 zou belanden. Omdat het geld er is, kan hier inderdaad een stokje voor worden gestoken. "Ik ben blij dat United Vansen haar belofte nakomt en met ons meewerkt om uit te groeien tot een structureel gezonde Betaald Voetbal Organisatie. Over het betaalde bedrag doen wij geen uitspraken, anders dan dat het ruim voldoende is om dit verzoek te kunnen doen", zegt algemeen directeur Jan Willem Wigt op de clubwebsite.

Hui Wang reageert ook op de situatie en ziet een rooskleurige toekomst voor ADO. "Ons zakelijk huwelijk kende een stroeve start maar door de goede overleggen die wij afgelopen maand hebben gehad, is duidelijk geworden dat wij samen verder gaan. Zowel zakelijk als sportief liggen er nog veel kansen in Nederland en China die wij moeten benutten. De basis voor een gezonde samenwerking is nu gelegd. Hopelijk kunnen wij nu in alle rust verder bouwen aan deze mooie voetbalclub", aldus de Chinees.

ADO had nog 3,7 miljoen euro tegoed van United Vansen. Dit bedrag was al deels geïnvesteerd door de Haagse club, waardoor de financiële zorgen steeds meer toenamen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen