Wereldgoal Ribéry volstaat voor Bayern, klap voor Schalke

2 april 2016, 17:36

Het zijn bij Bayern München doorgaans Robert Lewandowski, Thomas Müller en Arjen Robben die op het scoreformulier verschijnen, maar vandaag (zaterdag) is Franck Ribéry de gevierde man bij de koploper. De ervaren Fransman was met een wereldgoal in de eerste helft verantwoordelijk voor de enige treffer tegen Eintracht Frankfurt: 1-0. Ondertussen leed Schalke 04 op bezoek bij FC Ingolstadt 04: 3-0.

Fans van Bayern gingen er toen goed voor zitten, zij hadden verwacht dat hun team een monsterscore zou noteren tegen de degradatiekandidaat. De mannen van Pep Guardiola hielden het echter bescheiden en stapten na negentig minuten met een 1-0 zege van het veld. Een ruime zege werd het dus niet voor Bayern München, maar de regerend kampioen hield wel voor de vierde keer op rij de nul in een competitieduel. 

De Champions League-aspiraties van Schalke 04 lijken na vanmiddag de prullenbak in te kunnen. De club uit Gelsenkirchen, die dit seizoen opvalt door de wisselvallige resultaten, ging zaterdagmiddag met ruime cijfers ten onder bij FC Ingolstadt 04: 3-0. Klaas-Jan Huntelaar kon als invaller het verschil niet maken in de vijftien minuten speeltijd die hij kreeg.. Door de zeperd bij de promovendus zakt Schalke af naar de zesde plaats in de competitie.

FC Augsburg blijft in de onderste regionen van de Bundesliga bungelen. Zonder Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw ging het team met 4-2 ten onder bij FSV Mainz 05, dat door de zege de vijfde plaats overneemt van Schalke. Augsburg is nu al acht duels op rij zonder overwinning.

Ondertussen speelden SV Darmstadt 98 en VfB Stuttgart met 2-2 gelijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen