PSV houdt druk op Ajax met zege op AZ

2 april 2016, 21:50

Op bezoek bij AZ heeft PSV geen steek laten vallen in de achtervolging op Ajax voor het kampioenschap. De Eindhovenaren overleefden een hectische openingsfase, waarna het riant afstand nam van de thuisploeg. Door tegentreffers in de slotfase stond er een 2-4 eindstand op het scorebord.

Zowel AZ-trainer John van den Brom als Phillip Cocu van PSV moest noodgedwongen enkele wijzigingen doorvoeren in zijn opstelling. Van den Brom had vooral moeite om een achterhoede te vormen vanwege blessureleed bij Ron Vlaar, Aron Johansson en Stijn Wuytens. Daardoor kreeg onder meer Pantelis Hatzidiakos een basisplaats. Cocu zette Jetro Willems op de bank om hem rust te geven, terwijl Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro speelden vanwege de afwezigheid van Andres Guardado en Jurgen Locadia.

Niet veel later stond de 0-4 al op het scorebord. Marco van Ginkel schoot een vrije trap vanaf dertig meter in het doel, waarbij doelman Sergio Rochet niet geheel vrijuit ging. In de slotfase probeerde AZ vooral de schade beperkt te houden en speelde PSV de wedstrijd op een rustig tempo uit. Toch scoorde AZ nog twee treffers. Invaller Jop van der Linden, die de laatste maanden buitenspel stond met een blessure, kopte van dichtbij raak, waarna Maumer Tankovic voor het slotakkoord tekende met een intikker.

Door de overwinning staan de Eindhovenaren bovenaan in de Eredivisie, maar Ajax komt zondag nog in actie. AZ ziet concurrent Feyenoord mogelijk verder uitlopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen