Streppel: "We hebben verloren van FC Ziyech"

Jw
3 april 2016, 10:42

FC Twente boekte zaterdag een knappe overwinning op bezoek bij Willem II. Hakim Ziyech was, zoals bij bijna elk gewonnen duel van de Tukkers, de geprezen man na afloop. De trainers van beide clubs hadden na afloop lovende woorden over voor de begeerde linkspoot, die de grote drijfveer was in de comeback van FC Twente.

Door onder meer twee treffers van Ziyech maakte FC Twente een 2-0 achterstand goed en won het met 3-2 in Tilburg. "Het was een bijzondere wedstrijd. Vooraf sta je stil bij het overlijden van de beste voetballer aller tijden en zie je beelden langs komen. Vandaag hadden wij ook een geniale speler in de persoon van Hakim Ziyech. Dat soort voetballers zien spelen is wel waar je voor naar het stadion komt. Ik ben dan ook heel blij dat we een dergelijke voetballer bij onze club hebben", was FC Twente-trainer René Hake na afloop blij tegenover FOX Sports.

"De eerste helft werden we overlopen en op alle fronten afgetroefd. Dan ga je met 2-0 de rust in en wil je zo snel mogelijk de aansluitingstreffer maken", begon Hake zijn analyse van de wedstrijd. "Toen dat inderdaad lukte zag je het geloof terugkomen bij de ploeg. Vanaf dat moment speelden we eigenlijk een gewonnen wedstrijd. We creëerden kansen en trokken de wedstrijd naar ons toe. We hadden alleen nog vaker kunnen scoren. Al met al een goede prestatie waarbij we veerkracht hebben getoond maar vooral een geniale speler hadden."

FC Ziyech

Jurgen Streppel, trainer van de verliezende partij, was eveneens onder de indruk van Ziyech. "Het was slikken vanavond, ik denk dat we vorige week bij Zwolle de slechtste wedstrijd van het seizoen hebben gespeeld. Vanavond hebben we geprobeerd het anders te doen, door voetbal af te wisselen met opportuun spel. Dat leidde al meteen tot de 1-0. Ik vond dat we goed speelden in de eerste helft. Na rust wilden we zo doorgaan, maar het liep anders. Met de 2-1 help je de tegenstander in het zadel. De ploeg kreeg een knak  en vervolgens werd het Willem II – FC Ziyech met als eindstand 2-3. Ik vond dat wij een punt verdiend hadden, maar Ziyech was vanavond onhoudbaar voor ons", was de coach van Willem II realistisch.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen