Wenger gelooft nog in titelkansen na ruime zege

Jw
3 april 2016, 12:08

Arsenal denkt nog altijd mee te kunnen strijden om de Engelse landstitel. De huidige nummer drie van de competitie won zaterdag overtuigend van Watford (4-0). Manager Arsene Wenger leeft van wedstrijd tot wedstrijd, maar heeft de titel nog niet uit zijn hoofd gezet.

Met een achterstand van acht punten op koploper Leicester City lijkt het onmogelijk, maar Wenger hoopt dat de verrassende favoriet in de cruciale slotfase van het seizoen bezwijkt onder de druk. Arsenal lijkt in elk geval op tijd in vorm voor de afsluiting. "De titel ligt natuurlijk nooit voor het grijpen. Je moet er hard voor werken. Iedereen doet dat en je moet respect hebben voor de teams die op dit moment boven ons staan, ook die in minder competities hebben gespeeld", doelt Wenger tegenover Sky Sports op het relatief rustige speelschema van Leicester City dit seizoen.

"Wij speelden tegen Watford in de FA Cup, moesten dan naar Barcelona en op zaterdag wachtte Everton. Voor Leicester is het anders. Mensen van buitenaf denken dat het makkelijk is, maar je moet elke wedstrijd een prestatie leveren om de punten binnen te halen. Recentelijk zijn we daar niet altijd in geslaagd en daar betalen we de prijs voor", vindt Wenger, die zich met zijn team volledig kan richten op de Premier League. "We richten ons nu weer op de volgende wedstrijd. We weten wat er nodig is om top te blijven spelen."

Leicester City neemt het vanmiddag op tegen Southampton. Concurrent Tottenham Hotspur liet gisteren nog punten liggen in de kraker tegen Liverpool, waardoor de koploper het verschil met de nummer twee verder kan vergroten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen