Faber: "We hebben de wedstrijd van het jaar gewonnen"

Jw
3 april 2016, 15:26

NEC kwam vanmiddag als winnaar uit de strijd in de beladen Gelderse derby. De krachtsverhoudingen lagen niet ver uit elkaar, maar trainer Ernest Faber zag dat zijn ploeg aan het langste eind trok.

"We hebben de wedstrijd van het jaar geworden, dus dat wordt een feestje in Nijmegen", aldus een lachende Faber voor de camera van FOX Sports. "We kwamen terecht op een 2-0 voorsprong, omdat we er veel energie in hebben gestoken. Het was niet altijd even goed, maar we zijn blijven vechten en knokken als een team. Toen het 2-1 werd, was het nog even billenknijpen, maar uiteindelijk vind ik het een terechte overwinning."

"De spanning speelt ook mee. Er wordt veel over geschreven en gesproken. Uiteindelijk waren wij iets feller en was het een mooie ontlading", aldus Faber.

Het gif van NEC was minder terug te zien bij de rivaal uit Arnhem, constateerde ook Vitesse-trainer Rob Maas. "Ik kan niet zeggen dat mijn spelers niet hard hebben gewerkt, maar op sommige momenten moet je er net voor gaan staan of tegen de keeper aan gaan staan. Dat zijn kleine momenten die in derby's beslissend kunnen zijn. De jongens hebben het gif wel, maar het gaat er ook om wanneer je dat toont."

De coach van de Arnhemmers was wel te spreken over het voetbal van zijn ploeg. "Naarmate de eerste helft vorderde, kregen we meer grip en gingen we ook beter voetballen. In die periode kregen we ook goede kansen. De tegenpartij had ook wel wat schietkansen, maar wij waren de bovenliggende partij in de eerste helft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen