Conte neemt stokje van Hiddink over bij Chelsea

Ger
4 april 2016, 14:18

Chelsea heeft Antonio Conte gestrikt als opvolger van interim-manager Guus Hiddink. De 46-jarige Italiaan is momenteel in eigen land werkzaam als bondscoach. Conte gaat na het EK van komende zomer aan de slag bij de Engelse topclub. Hij tekende voor drie seizoenen.

"Ik ben trots om de bondscoach van mijn land te zijn, maar ik wil ook graag weer dagelijks bij een club werken. Ik kijk uit naar de uitdagingen in de Premier League. De supporters zijn geweldig", aldus Conte. "Mijn ambitie is om mijn in Italië geboekte successen te overtreffen. Ik ben blij dat het nieuws nu naar buiten is gebracht, daarmee komt een einde aan de geruchtenstroom. Nu kan ik mij weer volledig op mijn job bij de Italiaanse ploeg. Pas na het EK gaat het vizier op Chelsea."

Conte wordt de vijfde Italiaanse manager van Chelsea. Eerder stonden Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti en Roberto Di Matteo aan het roer op Stamford Bridge. Conte was zeer succesvol als coach van Juventus. Onder zijn leiding werd de Oude Dame in drie achtereenvolgende seizoenen landskampioen.

Chelsea begon dit seizoen met José Mourinho als manager. De Portugees veroverde in 2015 nog de landstitel met The Blues, maar deze voetbaljaargang vielen de prestaties zwaar tegen. In december werd hij op straat gezet. Sindsdien zit Hiddink als tussenpaus op de bank.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen