ADO Den Haag verlaagt begroting door conflict met Wang

Jw
4 april 2016, 16:36

ADO Den Haag gaat er vanuit dat het volgend seizoen flink wat minder te besteden zal hebben dan gepland. De Haagse Eredivisionist ligt nog altijd in de clinch met de Chinese eigenaar Wang Hui over financiële injecties, waardoor de begroting is verlaagd. Dat meldt Omroep West vanmiddag.

ADO Den Haag kreeg vorige week eindelijk twee miljoen euro op de rekening gestort, waarmee het de acute geldproblemen kon oplossen. Wang had nog 1,7 miljoen euro extra toegezegd, maar de clubleiding gaat er blijkbaar niet vanuit dat dit bedrag wordt gestort.

"We zijn momenteel aan het uitwerken wat de bezuinigingsronde in zal houden maar duidelijk is dat dit gevolgen heeft voor de selectie en de organisatie, want daar zal in gesneden moeten worden", aldus ADO-directeur Jan-Willem Wigt.

"Het is onze frustratie dat telkens de verwachtingen die gewekt worden vanuit China niet worden ingelost. Ik weet ook niet waarom het negen maanden heeft moeten duren voordat er eindelijk een deel van het beloofde geld is gestort. Wang geeft daar geen antwoord op, ook niet tijdens de onderhandelingen die we onlangs in Den Haag hebben gevoerd. In die gesprekken glimlacht hij vooral vaak", legt Wigt zijn kant van het verhaal uit.

ADO Den Haag staat er op sportief vlak wel redelijk voor. De ploeg van trainer Henk Fraser staat op een veilige elfde plaats in de Eredivisie, waardoor de clubleiding zich in elk geval niet bezig hoeft te houden met de gevolgen van een eventuele degradatie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen