Van Eijden: "Van de wodka naar een blokje kaas"

Jw
4 april 2016, 17:02

Het is een opvallend seizoen voor Rens van Eijden. De aanvoerder van NEC zag in de winterstop een lucratieve transfer naar Dinamo Moskou op het laatste moment afketsen en bereikte vandaag een akkoord met AZ. "Toen ik naar Moskou leek te gaan heb ik op wodka getrakteerd. Dus ze verwachten nu een blokje kaas van me", vatte de 28-jarige verdediger, die komende zomer de overstap maakt, dat verschil samen.

"Eigenlijk had ik al een keer afscheid genomen, maar dat was verkeerd uitgepakt, dus ik denk niet dat ik het heel snel nog eens doe. Maar AZ is een mooie, nette club en een stap hogerop. Voor mij een nieuwe uitdaging. De daadkracht van AZ heeft me doen besluiten alles zo snel mogelijk rond te krijgen", vervolgde Van Eijden tegenover Omroep Brabant.

Van Eijden had volgens zijn trainer Ernest Faber tijd nodig om de mislukte overgang te verwerken, maar de verdediger is alsnog uitermate blij. "Tegen Moskou kon ik geen nee tegen zeggen. Financieel, sportief en met de stad Moskou zou het een geweldig avontuur zijn geweest. Maar dat is verleden tijd. AZ is een club waar ik me verder kan ontwikkelen en met een voetbalfilosofie waar ik ook in geloof. Ik heb gesproken met de trainer en ook daar een goed gevoel aan overgehouden. En de daadkracht om mij een vierjarig contract aan te bieden maakte het voor mij makkelijk om voor AZ te gaan."

Van Eijden zal in Alkmaar een contract tot medio 2020 tekenen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen