Over de grens: hommages, woede en een onderbroekje

4 april 2016, 17:56   Bijgewerkt: 5 april 2016, 13:41

Het is maandagmiddag, dus het is weer tijd voor de rubriek waarin we een rondje langs de internationale velden lopen. Met in deze editie natuurlijk El Clásico en het prachtige eerbetoon daarin aan Johan Cruijff, maar ook een andere hommage. En onder meer een woede-uitbarsting, doelpuntenkoningen, het sprookje van Leicester City en de altijd opzienbarende Joey Barton.

Clásico: van eerbetoon naar onderbroekje

{image[309198][right-half][]}Alle ogen waren afgelopen weekend gericht op El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid en het eerbetoon dat bij deze prachtige wedstrijd gebracht werd aan Johan Cruijff. Het overleden voetbalicoon werd op bijzondere wijze herdacht in Camp Nou, waar de legendarische nummer 14 nog altijd ongekend populair is. Er vonden meerdere kippenvelmomenten plaats rond de Spaanse klassieker. Voldeed deze titanenstrijd voetbaltechnisch gezien aan de torenhoge verwachtingen? Om eerlijk te zijn, niet echt. We hadden toch wel wat meer verwacht van Barça en haar ongeëvenaarde MSN-trio. Dankzij een laat doelpunt van Cristiano Ronaldo gingen de Madrilenen verrassend met de winst (1-2) aan de haal in het hol van de leeuw. Na afloop was het dan ook feest bij Los Rojiblancos, waar de matchwinner in de vreugde maar wat graag zijn sixpack wilde laten zien. Op onderstaande foto heeft iedereen nog meerdere kledingstukken aan, maar poseert Ronaldo vol trots in zijn onderbroekje. Ach ja, wat kan het schelen als je El Clásico beslist hebt.

Higuain wordt helemaal gek

{image[309255][left-half][]}Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe woede er in zijn puurste vorm uitziet? Kijk dan even naar het gedrag van Gonzalo Higuaín tijdens de uitwedstrijd van Napoli tegen Udinese. Met de Partenopei liep de Argentijnse spits tegen een 3-1 nederlaag aan in Stadio Friuli en dat zorgde voor veel frustraties, aangezien Juventus nu zes punten voor staat in de titelrace in de Serie A. Higuain kreeg zijn tweede gele en dus een rode kaart en werd daarna he-le-maal gek. Hij gaf de dienstdoende scheidsrechter een duwtje, maar dat was slechts het begin van zijn enorme woede-uitbarsting. Het was maar goed dat teamgenoten, en later ook stafmedewerkers, Pipita tegenhielden.

Higuain presteert wel wat moois, net als Jonas en Zlatan

{image[309172][right-half][]}Ondanks zijn rode prent en uitspatting was het niet alleen maar een ellendige dag voor Higuain. De Argentijn maakte namelijk alweer zijn dertigste doelpunt van het seizoen in de Serie A. Daarmee schaart hij zich in een illuster rijtje voetballers. Voor het eerst sinds het seizoen 2005/2006 (Luca Toni, 31 goals) heeft een speler het voor elkaar gekregen om dertig goals of meer te scoren in de Italiaanse competitie. Sterker nog: sinds de jaren vijftig lukte dat geen enkele andere speler dan Higuain en Toni. John Hansen (1951/1952, 30 goals), Antonio Angelillo (1958/1959 , 33 goals), Gunnar Nordahl (1949/1950 en 1950/1951, 35 en 34 goals), Julio Libonatti (1927/1928, 35 goals) en Gino Rossetti (1928/1929, 36 goals) slaagden er meerdere decennia geleden wel in. Het is een geweldige prestatie van Higuain, maar hij is niet de enige in Europa die de dertig gepasseerd is. Jonas (Benfica) en Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint Germain) staan deze jaargang ook al op dertig. Cristiano Ronaldo (29 goals) haalt dat aantal waarschijnlijk ook nog wel.

Deze kogel van Ibrahimovic tegen OGC Nice moet je overigens gezien hebben. Overigens maakte niemand anders dan de Zweed 78 doelpunten in het Stade Parc des Princes.

Turijn houdt van Gigi

{image[309256][left-half][]}Juventus staat dankzij de zeperd van Napoli zes punten los in de Serie A. La Vecchia Signora won zaterdagavond met 1-0 van Empolo. Rond het duel in eigen stadion brachten de tifosi van Juventus een prachtig eerbetoon aan Gianluigi Buffon. De ervaren doelman, die slechts één tegendoelpunt kreeg in de laatste twaalf competitiewedstrijden, werd op fraaie wijze geëerd door het publiek dat hem al jaren op handen draagt. Het clubicoon, dat onlangs 930 minuten lang zijn doel schoon hield en daarmee een record vestigde, zag met met een fraaie choreografie het woord 'GIGI' uitgebeeld worden. Een geweldig gebaar voor een van de beste keepers aller tijden, die zeer dankbaar was. "Geen enkel succes of doelpunt zou betekenis hebben als er niemand zou zijn om het te vieren. Dank aan de maatschappij en de fans voor deze fantastische blijk van waardering", schreef de goalie op Instagram.

Leicester-sprookje weer dichterbij, Barton in spotlights

{image[309209][right-half][]}Het kan echt. Leicester City staat, met nog zes speelronden te gaan zeven punten los in de Premier League. The Foxes wonnen zelf met 1-0 (de vierde 1-0 op rij) van het Southampton van Ronald Koeman en zagen titelconcurrent Tottenham Hotspur met 1-1 gelijkspelen bij Liverpool. Als Leicester vier van de zes resterende wedstrijden wint, dan is het kampioen. Ongelofelijk, dat zou echt een van de grootste voetbalverrassingen ooit zijn. Leicester treft nog onder meer Manchester United, Chelsea en Everton, maar Tottenham heeft een minstens net zo moeilijk programma.

In Engeland viel het gedrag van Joey Barton ook weer eens op. Het 'enfant terrible' speelde met Burnley met 2-2 gelijk tegen Brighton & Hove Albion. De routinier ging met een felle charge over de schreef in een duel met Brighton-speler Beram Kayal, waarbij de Israëlische middenvelder geblesseerd raakte. Veel mensen zeggen dat Barton geschorst moet worden, maar de boosdoener heeft zich op social media alvast verdedigd. "Vergeet niet dat voetbal een contactsport is, geen crown green bowls", doelt de 33-jarige Barton op een soort jeu de boules-achtige sport. Het blijft een markant figuur.

Door: Koen Jans

[photo,96942,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen