Van de Looi in gesprek met Willem II

5 april 2016, 07:51

Erwin van de Looi is in beeld om volgend seizoen trainer van Willem II te worden. De 44-jarige oefenmeester van FC Groningen is op zoek naar een nieuwe uitdaging nadat hij bij zijn huidige club te kennen gaf zijn contract niet te verlengen. De eerste contacten met Willem II zijn inmiddels gelegd.

Dat meldt Voetbal International. De trainerspositie bij de Tilburgers kwam vrij nadat Jurgen Streppel bekendmaakte in de zomer naar sc Heerenveen te vertrekken. Van de Looi wilde tegenover Dagblad van het Noorden weinig kwijt over de interesse: "Nu is het Willem II en volgende week is het misschien weer een andere club die wordt genoemd. Ik ga niet reageren op allerlei dingen die naar buiten komen. Ik ben bezig met FC Groningen en wil de klus hier eerst afmaken.'' 

Van de Looi beleeft een stroef seizoen met FC Groningen. De twaalfde plek op de ranglijst correspondeert niet met het spelerspotentieel. Na zes nederlagen op rij werd er op bezoek bij ADO Den Haag wel weer eens een succesje geboekt. De twee voorgaande jaren waren uitstekend onder Van de Looi. In zijn eerste seizoen haalde Groningen via de play-offs Europees voetbal, de afgelopen jaargang werd de beker gewonnen.

Ook Jaap Stam wordt genoemd voor de vacature bij Willem II. De oud-speler van de Tilbugers is momenteel coach van Jong Ajax, dat in de Jupiler League uitkomt. Hij gaf in een eerder stadium al te kennen dat hij volgend seizoen niet meer als assistent wil werken bij een clubteam, maar als hoofdtrainer aan de slag wil. Een rol als assistent-bondscoach ziet hij wél zitten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen