Ook Seedorf genoemd in Panama Papers

5 april 2016, 08:18

Clarence Seedorf is na Lionel Messi en Michel Platini de volgende (oud-)voetballer die wordt genoemd in de 'Panama Papers'. Die onderzoeksdocumenten doen verslag van de interne administratie van Mossack Fonseca, een juridisch advieskantoor in Panama, over vermogen en eigendommen in zogeheten belastingparadijzen.

In 2003 richt de oud-international van Oranje Seedorf Racing op, waarmee hij in de vier jaar die volgen meedoet aan het wereldkampioenschap motorracen in de 125cc-klasse. Twee jaar later dient de Italiaanse juweliersketen Morellato zich aan als sponsor, voor een bedrag van 640.000 euro, zo melden Trouw en Het Financieele Dagblad.

Het contract wordt echter niet direct gesloten. Kort daarna sluit Seedorf een contract met Image Building Ltd, dat 640.000 euro betaalt en Morellato noemt als sponsor. Uiteindelijk betaalt de Italiaanse firma, via het Nederlandse bedrijf Grand Prix Sports Investments & Hospitality, drie miljoen euro aan Image Building, terwijl daarvan maar 640.000 euro bij Seedorf Racing terechtkomt. Er is dus 2,4 miljoen euro achtergebleven bij Image Building. Onduidelijk is wie er achter dat bedrijf zit.

Op de door beide Nederlandse kranten gerunde website PanamaPapers laat sportmarketingexpert Frank van der Wall Bake zijn licht schijnen over de kwestie. "Die 640.000 euro lijkt mij een redelijk bedrag voor een sponsordeal. Drie miljoen euro is echt overdreven. Waarom zou je gebruik maken van vennootschappen op de Britse Maagdeneilanden als je niets te verbergen hebt? Het zou mij niet verbazen als in dit geval de naam en populariteit van Clarence Seedorf zijn misbruikt, zoals wel vaker gebeurt met bekende topsporters."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen