Narsingh: "Kan zomaar dat ik mijn contract verleng"

5 april 2016, 13:55

Luciano Narsingh verkaste in de zomer van 2012 van sc Heerenveen naar PSV. Sindsdien verliep zijn ontwikkeling met pieken en dalen. Zijn gemiste strafschop in de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid behoort tot de laatste categorie. Als hij had gescoord, had PSV vanavond (dinsdag) wellicht gespeeld in de kwartfinale van het miljoenenbal. "Ik denk dat dat de jonge Luciano dit zo zou kunnen omdraaien."

"Als het bij mij in mijn hoofd gaat zitten, ga ik twijfelen. Dan denk ik te veel na. Dat is altijd zo geweest", aldus Narsingh in gesprek met De Volkskrant. "Als buitenspeler moet je risico's nemen, anders bereik je nooit iets. Dus ik moet proberen langs die back te blíjven gaan, ook al lukt het een paar keer niet. Ik moet niet bezig zijn met falen, maar met slagen."

Enkele grote spelers hielpen Narsingh de tegenslag te verwerken. "Daar heb ik veel aan gehad. Ruud van Nistelrooy stuurde me meteen een bericht. Bij het Nederlands elftal hebben we langer gesproken. Hij vertelde me dat er veel grote spelers een belangrijke strafschop hebben gemist. Dat het 't meest over je zegt hoe je het na zo'n teleurstelling oppakt."

Toch merkt Narsingh dat de misser zijn zelfvertrouwen wel enigszins aantast. Om zich daarin te verbeteren, neemt hij een voorbeeld aan voormalig PSV-ploeggenoot Memphis Depay. "Zelfs nu Memphis een moeilijke fase heeft in zijn loopbaan, heeft hij niets aan vertrouwen verloren, zo zag ik bij Oranje. Daarin is hij een voorbeeld voor mij."

Narsingh is al bezig aan zijn vierde seizoen bij PSV, en zijn contract loopt medio 2017 af. Toch sluit hij een langer verblijf in Eindhoven niet uit. "Ik heb mijn ambities, maar het kan zomaar dat ik nog een jaar blijf en mijn contract verleng. PSV is een superfijne, ambitieuze club. Ik kan me hier nog prima ontwikkelen. Weet je, ondanks alles wat er gebeurd is dit jaar, vind ik mezelf nog hartstikke jong."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen