Zlatan leeft 'ontspannen en vol vertrouwen' toe naar Man City

5 april 2016, 15:21

Zlatan Ibrahimovic werd in zijn rijke carrière kampioen in Nederland, Italië, Spanje én Frankrijk, maar wist de Champions League nog nooit op zijn naam te schrijven. Nu hij met Paris Saint-Germain is doorgedrongen tot de kwartfinale, lonkt er een nieuwe kans daartoe. "Trofeeën verzamelen, dat is waar voetbal om draait."

Zlatan staat al voor de achtste keer in de kwartfinale. "De wedstrijd van morgen (woensdag) tegen Manchester City is natuurlijk erg belangrijk voor iedereen: voor mij, de club, de stad, het land. Toch benader ik de wedstrijd erg relaxed en ontspannen. Ik zit vol vertrouwen, voel me fris, ben fysiek sterk en erg gefocust", vertelt Zlatan op de website van de UEFA.

PSG staat in de Ligue 1 een straatlengte voor op de concurrentie en kroonde zich al in een vroegtijdig stadium tot kampioen. "Dat we niet meer in te halen zijn, heeft voor- en nadelen. We kunnen nu spelers rouleren, afhankelijk van de ideeën van de coach. Aan de andere kant spelen we nergens meer voor", doelt Zlatan op de concentratie die soms enigszins verslapt.

Zlatan kijkt met respect naar tegenstander Manchester City. "Ze zijn aan een vergelijkbaar project bezig, maar hebben al een paar jaar meer ervaring. Ze hebben een goed team, erg goed zelfs. De afgelopen jaren waren ze al erg succesvol en er lopen enkele fantastische spelers rond. Vooral Yaya Touré, met wie ik bij FC Barcelona speelde, vind ik erg goed, evenals Sergio Agüero en David Silva."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen