Bayern München drukt niet door na razendsnel doelpunt

Ger
5 april 2016, 22:47   Bijgewerkt: 5 april 2016, 23:12

Bayern München heeft dinsdagavond in de kwartfinale van de Champions League een moeizame zege geboekt op Benfica. In de Allianz Arena had de thuisploeg aan een vroege goal van Arturo Vidal voldoende om volgende week met een overwinning op zak af te reizen naar Lissabon: 1-0. Jonas had zijn ploeg aan een belangrijk uitdoelpunt kunnen helpen, maar desondanks zullen de Portugezen niet ontevreden zijn met de minimale nederlaag.

Zonder de geblesseerde Arjen Robben was Bayern voor rust duidelijk de bovenliggende partij en met name het Duitse middenveld zorgde regelmatig voor dreiging. Thiago strooide met fijne passjes en Thomas Müller en Vidal namen het Portugese doel meerdere malen onder vuur. Ederson was echter gewaarschuwd na de vroege tegengoal en had in het vervolg van eerste helft overal een antwoord op. Aan de andere zorgde Nicolas Gaitan voor het Portugese gevaar. De aanvoerder knalde in kansrijke positie tegen Vidal aan en een voorzet van Gaitan belandde tegen de arm van de glijdende Philipp Lahm, maar de Poolse scheidsrechter van dienst wees niet naar de stip.