Benfica is trots: "We hebben de Bayern-fans verrast"

6 april 2016, 08:09

Rui Vitória kijkt meer dan tevreden terug op de heenwedstrijd van Benfica tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. De trainer van Benfica incasseerde met zijn ploeg een vroege treffer in de Allianz Arena, maar wist verdere schade te voorkomen. Daardoor is de Portugese topclub voor de return in het Estádio da Luz zeker niet kansloos.

"De wedstrijd verliep zoals we verwacht hadden", blikt Rui Vitória terug. "Ik ben trots op mijn spelers, we hebben het echt goed gedaan. Natuurlijk ging het niet allemaal probleemloos, maar we hebben ondanks het resultaat prima gespeeld en onze strategie gevolgd", aldus de trainer van Benfica. "Er waren vier- of vijfduizend fans van Benfica aanwezig. Dat was zeer belangrijk voor ons. Volgend week zullen we 60.000 man achter ons hebben, we kijken ernaar uit", zegt hij over de return.

"Het was vervelend dat we al vroeg met 1-0 achter kwamen, dat was natuurlijk niet het plan. Maar we lieten ons niet van de wijs brengen: we bleven vertrouwen houden", vindt Rui Vitória. "We hebben Bayern bij tijd en wijle in de problemen gebracht en verdienden misschien zelfs wel een doelpunt. Ik denk niet dat we onze tegenstander verrast hebben, maar de supporters van Bayern waarschijnlijk wel. Zij verwachtten waarschijnlijk dat Bayern zeer dominant zou zijn en vaker tot scoren zou komen."

De 1-0 biedt perspectief, vindt Rui Vitória. "Alles ligt nog open. Natuurlijk zullen we Jonas (geschorst voor de return, red.) missen, maar het gaat niet om individuen. Het gaat om het team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen