Bosz vond bezoek Cruijff 'echt uniek' en prijst Maas

6 april 2016, 08:31

Afgelopen winter maakte coach Peter Bosz de overstap van Vitesse naar Maccabi Tel Aviv. Bij de Israëlische topclub werkt hij samen met Jordi Cruijff, die er werkzaam is als technisch directeur. Onlangs kwam Johan Cruijff, die bijna twee week geleden op 68-jarige leeftijd overleed, langs bij de werkgever van zijn zoon. Dit bezoek zal Bosz nooit vergeten.

Bosz vond het ronduit geweldig dat Cruijff kwam buurten bij Maccabi Tel Aviv. "Ik kom uit een generatie die Johan Cruijff nog heeft zien voetballen. Ik was een enorme fan, zowel van de speler als de trainer", zegt de oefenmeester in De Telegraaf. "De man is revolutionair geweest en heeft zoveel toegevoegd aan het voetbal. Als je dan een week lang met hem kan optrekken en hem elke dag bij de training ziet, heeft dat zoveel waarde."

Zoals zovelen benadrukt Bosz dat het fantastisch was om het met Cruijff over het spelletje te hebben. "Het was zo ontzettend inspirerend om met Cruijff te praten over voetbal. Bij het symposium in Nederland had ik vorig jaar toevallig een half uurtje met hem doorgebracht. Verder eigenlijk nooit. Daarom was dit uniek. Hij kwam gewoon gezellig bij de training op een bankje zitten en erna kletsten we gauw een paar uur weg. Het was echt iets unieks."

Bosz liet zich in de hierboven genoemde ochtendkrant ook uit over zijn opvolger bij Vitesse. "Rob Maas doet het goed. Hij heeft kwaliteiten als trainer en werkt uitstekend samen met spelers en staf. De club is op technisch vlak in goede handen bij Rob als coach en Mo Allach als technisch directeur. Op sommige momenten gaat het er in bepaalde media niet eerlijk aan toe. Dat stoort me wel", zegt Bosz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen