Tuchel hoopt op warm welkom Klopp bij Dortmund

6 april 2016, 16:54

De ogen van de mondiale voetbalwereld zijn deze week met name gericht op de twee Champions League-avonden, maar ook in de Europa League staan er enkele fraaie potjes op het menu. Zo keert Jürgen Klopp donderdagavond met Liverpool terug bij Borussia Dortmund, de club waar hij zoveel succes heeft gehad. Thomas Tuchel, de huidige coach van de Duitse topclub, hoopt dat Klopp een warm welkom krijgt in het Signal Iduna Park.

"Ik verwacht dat hij met open armen wordt ontvangen. Dat verdient hij ook", heeft Tuchel gezegd op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-treffen. "Het zou me zeer verbazen als hij geen warm welkom krijgt. Het is voor Jürgen uiteraard een zeer bijzondere wedstrijd", beseft de trainer van Borussia Dortmund.

Hoewel Dortmund de favoriet is voor het tweeluik, is Tuchel op zijn hoede voor de Engelse opponent. "Liverpool is de laatste tijd sterker aan het worden en dat komt mede door de inbreng van Klopp. Het is zeer moeilijk om tegen hen te spelen. Ze verdedigen goed en hebben veel individuele klasse in de ploeg, met name voorin. We kijken uit naar de wedstrijd en beseffen dat we een geweldig optreden moeten neerzetten om te winnen."

De clash in Duitsland begint donderdagavond om 21.05 uur.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen