De Bruyne verkoos Man City boven PSG: "Betere optie"

6 april 2016, 18:57

In de zomer van 2015 maakte Kevin De Bruyne voor 76 miljoen euro de overstap van VfL Wolfsburg naar Manchester City. De Engelse topclub was echter niet de enige Europese grootmacht die interesse toonde. Ook Paris Saint-Germain, dat vanavond in de CL tegen Man City speelt, wilde de spelmaker graag hebben. De Bruyne vond de club uit Manchester echter beter bij hem passen, zegt hij tegen Sky Sports.

"Er was contact met PSG", geeft hij toe. "We hebben met elkaar gesproken, maar ik besloot om bij Manchester City te tekenen omdat ik die club de betere optie vond. Het was een persoonlijke keuze" Spijt heeft hij niet van zijn beslissing. "Ik ben er erg blij mee. Mijn familie is gelukkig en ik ook, we hebben het leven hier op de rit."

De Bruyne kampte de afgelopen periode met blessureleed, maar vanavond kan hij tegen PSG gewoon spelen in de kwartfinale van de Champions League. Coach Laurent Blanc is op zijn hoede voor de spelmaker. "De Bruyne is een topspeler", zegt de trainer van het Franse sterrenensemble. "We zullen extra op hem letten, net als op Sergio Agüero."

De wedstrijd in Parijs begint vanavond om 20.45 uur, de gebruikelijke aanvangstijd in de Champions League. FCUpdate.nl doet live verslag van de wedstrijd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen