Veltman niet uitgeleerd bij Ajax: "Meer leider worden"

7 april 2016, 14:15

Het zal komende zomer rustig blijven rond Joël Veltman, aangezien de verdediger van Ajax heeft aangegeven dat hij volgend seizoen ook nog in het rood-witte tenue van de Amsterdammers zal spelen. FCUpdate.nl sprak met de international over de stappen die hij nog wil zetten bij Ajax en zijn week bij het Nederlands elftal.

We vroeg Veltman of hij deze stap het liefst als centrale verdediger zet, aangezien hij de laatste tijd als rechtsachter acteert in de ploeg van coach Frank de Boer. "Het liefst wel, al ligt de positie van rechtsback mij ook wel", weet de 24-jarige international.

Veltman gaf eerder al tegenover FCUpdate.nl aan dat hij graag wil uitgroeien tot een volwaardige basiskracht bij het Nederlands elftal. Bij Oranje beleefde de Ajacied een interlandbreak met een teleurstellend begin, maar wel met een mooi einde. "De eerste wedstrijd was natuurlijk heel teleurstellend. Frankrijk (2-3 verlies, red.) was gewoon een maatje te groot, zeker in de eerst helft. In de tweede wedstrijd, tegen Engeland (1-2 winst, red.), was het collectief veel beter. Het was prachtig op Wembley, ook dankzij het applaus voor Johan Cruijff. Het begin was dus teleurstellend, maar later werd het alsnog een mooie week. Dat lag ook aan het systeem waarin we speelden. Bij 4-3-3 heb je meer vastigheden."

[photo,96918,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen