Goede uitgangspositie Klopp bij terugkeer in Dortmund

7 april 2016, 23:02   Bijgewerkt: 8 april 2016, 09:38

Jürgen Klopp kan terugkijken op een prima rentree bij Borussia Dortmund. De oefenmeester speelde donderdag in Duitsland, in de eerste ontmoeting in de kwartfinale van de Europa League, met zijn nieuwe club Liverpool met 1-1 gelijk tegen zijn oude liefde. Daarmee verschaften The Reds zich een goede uitgangspositie voor de return van volgende week op het eigen Anfield.

Klopp kende ongetwijfeld nog de sterke punten van zijn oud-werkgever en liet Liverpool dan ook controlerend spelen. De eerste kans van de wedstrijd had plaats in de achttiende minuut en was voor de thuisclub. Henrikh Mkhitaryan had de bal voor het inschieten, maar deed dat slecht en daardoor bleef Liverpool een achterstand bespaard.

Enkele minuten later kreeg ook Liverpool een goede kans om de score te openen. Uit een vrije trap van James Milner kon Dejan Lovren ongedekt koppen, maar zijn inzet werd gekeerd door Dortmund-keeper Roman Weidenfeller. De sluitpost raakte daarbij wel geblesseerd, maar kon na een behandeling van enkele minuten het spel voortzetten.

Liverpool nam de voorsprong mee de kleedkamer in, maar al snel in het tweede bedrijf kwam Dortmund langszij. Uit een voorzet van Mkhitaryan knikte Mats Hummels met het hoofd de 1-1 tegen de touwen. In het vervolg van de partij bleef Dortmund de bovenliggende partij, maar heel veel kansen gaf Liverpool niet weg. De beste mogelijkheden waren misschien nog wel voor The Reds; in één minuut stuitten zij echter drie keer op Weidenfeller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen