ADO wil hogere leeftijdsgrens en opleidingsvergoeding

8 april 2016, 07:40

ADO Den Haag ziet aan het einde van het seizoen minimaal drie talenten uit de eigen kweekvijver naar topclubs verkassen en baalt daar stevig van. De club uit de Hofstad pleit daarom voor een verhoging van de leeftijdsgrens én opleidingsvergoedingen voor jeugdspelers.

In het Algemeen Dagblad stelt Rob Meppelink, hoofd jeugdopleidingen bij ADO, dat de club het zuur vindt dat talentvolle spelers al op vroege leeftijd vertrekken. "Daar staat te weinig tegenover. De verhoudingen zijn zoek", vindt hij. Jeugdinternationals Naoufal Bannis (Oranje Onder 14, Feynoord), Kees van Lindert (Onder 14, PSV) en Pascal Struijk (Onder 17, Ajax) hebben hun exit al kenbaar gemaakt.

Abdallah Aberkane, een van de grootste talenten van de Haagse eredivisionist, staat in de belangstelling van Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse en ook Liverpool. Hij wordt op 5 mei zestien jaar en kan dan een profcontract tekenen. "Eigenlijk zouden ze die leeftijdsgrens moeten verhogen naar achttien", vindt Meppelink.

Op dit moment moet voor elk opleidingsjaar 13.500 euro worden neergeteld door clubs die jeugdspelers overnemen. Dat vindt Meppelink te weinig. "Die jongens verdienen meer bescherming. Ze worden vaak gek gemaakt door allerlei clubs", zegt de hoofd jeugdopleiding van ADO, die op 18 april zijn zegje zal doen bij de bijeenkomst van de technische leiding van alle betaald voetbal organisaties in Zeist. "Dan zou ik dit bespreekbaar willen maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen