Bijzondere avond voor Klopp: "Het blijft speciaal"

8 april 2016, 07:56   Bijgewerkt: 8 april 2016, 08:18

Het was donderdag een bijzondere dag voor Jürgen Klopp. De manager van Liverpool keerde in het kader van de kwartfinale van de Europa League terug in de fraaie voetbaltempel van Borussia Dortmund, waar hij jarenlang zeer succesvol was als coach. Op een zeer speciale avond hielden de nieuwe en de oude ploeg van Klopp elkaar in evenwicht: het werd door goals van Divock Origi en Mats Hummels 1-1 in het Signal Iduna Park.

Klopp trok in mei de deur achter zich dicht bij Dortmund, waar hij zeven jaar werkzaam was en onder meer twee landstitels kon vieren. Dat maakte het bijzonder om terug te zijn. "Natuurlijk was het anders dan normaal, door alle sentimenten rond de wedstrijd", aldus de Duitse coach, die een prachtige ovatie kreeg. "Er was een mooi applaus en daardoor maakte ik een gebaar terug. De mensen zijn zeer speciaal in Dortmund en het voelde goed om terug te zijn. Het blijft een speciale plaats", aldus Klopp.

Over de wedstrijd was de Liverpool-manager wel tevreden. "Over de meeste gedeelten wel. De organisatie stond goed, we speelden met moed en discipline", stelt Klopp, die vindt dat de strijd om de halve finale van de EL nog helemaal open ligt na de 1-1. "Het is nog steeds fifty-fifty. Het maakt Dortmund niet veel uit waar ze moeten spelen of een doelpunt moeten maken. Ze hebben een erg sterk team. Wij zijn in ieder geval blij met onze goal, deze 1-1 is absoluut beter dan een 0-0."

Klopp nam overigens de verantwoordelijkheid voor de tegentreffer. "Ik besloot om Adam Lallana bij Hummels te zetten in plaats van Origi en daar bied ik mijn excuses voor aan", aldus de cultcoach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen