Vd Brom heeft goed gevoel over 'geweldige' Vlaar

8 april 2016, 16:08

Om zicht te houden op de derde plaats in de Eredivisie, die nu bezet wordt door Feyenoord, heeft AZ een goed resultaat nodig in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (zondag, om 12.30 uur). Aangezien de Rotterdamse concurrent deze speelronde op bezoek moet bij FC Twente, weet coach John van den Brom dat zijn ploeg weleens een mooi weekend kan beleven. Wint AZ en verliest Feyenoord, dan wordt het gat twee punten.

In aanloop naar het duel in Friesland ging Van den Brom niet alleen in op de tegenstander en de ranglijst, maar hij had het ook over NEC-captain Rens van Eijden, die de gelederen volgend seizoen komt versterken. "Het is belangrijk om een goed gevoel bij de persoon achter de speler te krijgen. Rens is, net als Ron Vlaar, een type dat onze jonge spelersgroep bij de hand kan nemen. We hebben hem ook gehaald omdat we volgend seizoen nog weer beter willen zijn dan dit jaar", zegt Van den Brom op de clubwebsite.

Zoals technisch directeur Max Huiberts al liet weten, is Van Eijden niet gehaald om alvast te anticiperen op een vertrek van Ron Vlaar. "Huiberts is in gesprek met Ron. Dat gaat volgens mij in goede harmonie, ik heb er een goed gevoel bij. Ron is heel belangrijk binnen en buiten de lijnen. Hij weet dat ik hem graag voor AZ wil behouden, en met mij de rest van de staf en de leiding. Hij is als speler en mens geweldig", aldus de lovende Van den Brom.

De AZ-coach vindt Heerenveen een prima ploeg, die met Sam Larsson een groeibriljant in huis heeft. "Ze staan veel te laag voor de potentie binnen de club. Het heeft daar gerommeld binnen de club, onder meer met een trainerswissel. De wisselvalligheid is groot dit seizoen, jammer genoeg voor hen en hun trouwe publiek. Sam Larsson is een van de betere spelers van sc Heerenveen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen