Carroll kopt titelaspiraties Arsenal de prullenbak in

9 april 2016, 15:48   Bijgewerkt: 9 april 2016, 15:57

Een sensationele Londense derby tussen West Ham United en Arsenal is zaterdagmiddag in een 3-3 gelijkspel geëindigd. De bezoekers stonden na 35 minuten vlekkeloos met 0-2 voor, maar een razendsnelle hattrick van Andy Carroll zette de thuisploeg kort na de pauze op een 3-2 voorsprong. Uiteindelijk werd het dus nog 3-3, maar Arsenal zal niet blij zijn met het punt. The Gunners kunnen de titel dankzij het puntenverlies nu helemaal vergeten.

Arsenal had de teugels stevig in handen, maar uit het niets stond Andy Carroll op. De Engelse sterke spits kopte in een tijdsbestek van acht minuten drie keer met het hoofd raak, waardoor West Ham ineens de voorsprong te pakken had in de derby. In de 44ste en 45ste minuut was de aanvaller trefzeker, waarna hij kort na rust de 3-2 scoorde. Een ontzettende dreun voor Arsenal, dat bij de kopgoals een uiterst zwakke indruk maakte.

The Gunners hadden vervolgens nog lang de tijd om de rug te rechten, maar verder dan een gelijkspel kwam het niet meer in de lastige uitwedstrijd. Laurent Koscielny bepaalde in de 70ste minuut de eindstand op 3-3, door een voorzet van dichtbij hoog in het doel te werken. Na afloop waren de spelers van Arsenal teleurgesteld, want het puntenverlies betekent dat de titel definitief vergeten kan worden in het rode gedeelte van Noord-Londen.