Koploper Ajax zeer moeizaam langs hekkensluiter Cambuur

Ger
9 april 2016, 21:38

Ajax heeft met veel pijn en moeite de uitwedstrijd tegen SC Cambuur tot een goed einde gebracht. In een op papier ongelijke strijd tussen de lijstaanvoerder en de hekkensluiter van de Eredivisie, bleek een treffer van Davy Klaassen in de tweede helft voldoende voor de winst: 0-1.

Hoewel trainer Frank de Boer de Amsterdammers voor de vijfde keer op rij met dezelfde basisopstelling liet aantreden, maakte Ajax in het grootste deel van de wedstrijd een machteloze indruk in Leeuwarden. De koploper hanteerde een te laag tempo om Cambuur met de rug tegen de muur te zetten. Spits Arek Milik, de laatste zes competitieduels telkens trefzeker, kwam in het stuk nauwelijks voor. De Pool ondernam in de eerste helft alleen na ruim een kwartier een schotpoging. Op aangeven van Amin Younes werkte hij de bal echter royaal over het doel.

Ajax bleef ook in de eerste fase na de hervatting grote moeite met de hekkensluiter houden. Met Anwar El Ghazi voor de tegenvallende Lasse Schöne wist De Boer zijn elftal alsnog op het juiste spoor te krijgen. De invaller zette de bal vanaf rechts voor, waarna aanvoerder Davy Klaassen bekeken raak kopte. De treffer was extra zuur voor het dappere Cambuur aangezien Jergé Hoefdraad enkele minuten eerder ook had kunnen scoren. De voormalig jeugdspeler van Ajax schoot in kansrijke positie te slap op doel, waardoor Jasper Cillessen redding kon brengen.

Door de slordige afwerking van Ajax mocht Cambuur tot het laatste fluitsignaal blijven hopen op een puntje. De kansen van de hoofdstedelingen waren evenwel beduidend groter dan die van de nummer achttien van de ranglijst. Vooral Younes had de tweede Ajax-treffer nadrukkelijk op zijn schoen, maar hij schatte een afgemeten voorzet van El Ghazi niet op waarde. De missers deden de bezoekers dankzij het doelpunt van Klaassen uiteindelijk geen pijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen