FC Barcelona gaat wéér onderuit bij Real Sociedad

9 april 2016, 22:31   Bijgewerkt: 10 april 2016, 11:06

Het ongekende aantal prijzen dat FC Barcelona in de afgelopen jaren pakte, behoeft geen verdere toelichting. Met uitwedstrijden tegen Real Sociedad heeft de Spaanse grootmacht echter grote moeite. Barça kwam zaterdag voor het zesde seizoen op rij niet tot winst in het Estadio Municipal de Anoeta. Sociedad zegevierde ditmaal met 1-0 over de Catalanen.

Bij de laatste vijf bezoekjes aan Real Sociedad in de Spaanse competitie ging FC Barcelona vier keer onderuit en speelde het één keer gelijk. De houder van de Spaanse titel, Copa del Rey, Champions League en Wereldbeker wist zaterdag geen einde te maken aan die dramatische serie.

FC Barcelona kwam al in de vijfde minuut op achterstand in het Baskenland. Mikel Oiarzabal kopte Real Sociedad aan de leiding uit een voorzet van Xabi Prieto vanaf de rechterflank. FC Barcelona, waar Luis Suarez wegens een schorsing afwezig was en Jordi Alba, Andrés Iniesta en Ivan Rakitic slechts invaller waren, deed er daarna alles aan om puntenverlies te voorkomen.

Over de hele wedstrijd had FC Barcelona maar liefst 73 procent balbezit. Real Sociedad knokte echter voor elke centimeter en bleef achterin overeind. De bezoekers kregen wel kansen, maar Sociedad-keeper Geronimo Rulli bleek niet te passeren en dus keerde Barça met lege handen huiswaarts.

Door het verlies van FC Barcelona, dat vorige week ook al onderuit was gegaan in El Clásico tegen Real Madrid, ligt de titelrace in Spanje weer helemaal open. Barça gaat met 76 punten nog wel aan kop in La Liga, maar achtervolgers Atlético Madrid en Real Madrid hebben nog maar respectievelijk drie en vier punten achterstand. Atlético won eerder op de dag met 1-3 bij Espanyol, Real zegevierde op eigen veld met 4-0 over Eibar.

Woensdag gaat FC Barcelona op bezoek bij Atlético. Het verdedigt dan in het Estadio Vicente Calderon in de return van de kwartfinale van de Champions League een 2-1 voorsprong, nadat het eerder deze week in het eigen Camp Nou de heenwedstrijd met die cijfers wist te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen