Tiental PSV met de schrik vrij tegen Willem II

9 april 2016, 23:01

Het had niet veel gescheeld of de titelstrijd was zaterdagavond min of meer beslist geweest. PSV leeft echter nog na een moeizame 2-0 overwinning op Willem II. De Eindhovenaren wisten de doelpunten pas te scoren nadat ze met een man minder kwamen te staan.

Phillip Cocu moest zijn elftal voor het duel met Willem II noodgedwongen op een plek wijzigen. Nicolas Isimat-Mirin stond op de positie van de geschorste Jeffrey Bruma. Daarnaast moest Joshua Brenet als linksback zijn plek afstaan aan Jetro Willems. Jurgen Streppel besloot Terell Ondaan te laten starten bij Willem II. De Tilburgers konden geen beroep doen op de geblesseerde Bruno Andrade.

De Jong etaleerde vervolgens zijn klasse met een steekpass op Marco van Ginkel. De middenvelder schoot oog in oog met de doelman de bal snoeihard op de lat. Willem II was daarmee wakker geschud en begon beter in het spel te komen. De Tilburgers hadden grote gedeeltes zelfs het meeste balbezit. Willem II was te onzorgvuldig in de omschakeling om PSV echt pijn te kunnen doen. Daarin had Lucas Andersen een belangrijkere rol kunnen spelen. Willem II werd bijna geholpen door Isimat, die Jeroen Zoet zijn bal nog net uit het eigen doel zag tikken.

Dankzij de overwinning blijft de achterstand op koploper Ajax een punt voor PSV. Beide ploegen hebben nog vier wedstrijden voor de boeg in de Eredivisie. Willem II blijft in punten gelijk staan met nummer zestien Excelsior, maar leunt vooralsnog op een beter doelsaldo dan de Kralingers. Ook voor de Tilburgers blijven de komende weken spannend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen