Juventus geeft reeks vervolg met nipte zege bij Milan

9 april 2016, 22:57   Bijgewerkt: 10 april 2016, 11:11

Gemakkelijk ging het niet, maar de indrukwekkende reeks van Juventus in de Serie A heeft een vervolg gekregen. De titelverdediger boekte zaterdag in de uitwedstrijd tegen AC Milan, ondanks een achterstand, een overwinning. Het werd 1-2 in San Siro, waarmee Juventus nu 21 keer heeft gewonnen in de laatste 22 competitieduels. Alleen tegen Bologna werd het gelijk.

Met zeges op Fiorentina en Internazionale en gelijke spelen bij AS Roma en Napoli tegenover nederlagen tegen bijvoorbeeld Bologna en Atalanta Bergamo wisselt AC Milan in dit kalenderjaar goede resultaten tegen (sub)toppers af met zwakke prestaties tegen lager geklasseerde clubs. Gezien dat gegeven zullen de Milan-fans toch met een enigszins optimistisch gevoel hebben toegeleefd naar de krachtmeting met het ongenaakbare Juventus.

En die hoop bleek gegrond. In de achttiende minuut nam AC Milan namelijk brutaal de leiding tegen de fiere Serie A-koploper. Voormalig PSV'er Alex werd bij een corner niet gedekt door de Juventus-defensie en kon zo scoren met een krachtige kopbal. Juventus-keeper Gianluigi Buffon zat nog wel aan de inzet, maar dat was niet voldoende om de bal uit het doel te houden. Dat was de sluitpost even daarvoor nog wel gelukt bij een vrije trap van Mario Balotelli. In de openingsfase had AC Milan via Ignazio Abate ook al de paal geraakt.

Juventus had niet veel tijd nodig om het evenwicht te herstellen. Mario Mandzukic was in de 27ste minuut verantwoordelijk voor de gelijkmaker. De Kroatische aanvaller zette de aanval zelf op door een kopduel te winnen, kreeg de bal vervolgens terug van Alvaro Morata en schoot het speeltuig in het doel. 1-1 was ook de ruststand, waarna het begin van de tweede helft voor Milan was. Balotelli dacht vijf minuten na de pauze 2-1 te maken, maar het feest ging terecht niet door omdat hij de bal met zijn hand in het doel mepte. De aanvaller deed dat nadat hij in de rebound na een gekeerd schot van Carlos Bacca (Buffon redde knap) de lat had geraakt. Even later schoot Balotelli van afstand maar net over.

Uiteindelijk wist Juventus puntenverlies te voorkomen. Uit een vrije trap in de zestigste minuut raakte Paul Pogba nog de paal, maar vijf minuten later had hij wel succes. De Franse middenvelder werkte de bal uit een corner met een stuit in de verre hoek en bepaalde daarmee de eindscore op 1-2. Juventus heeft door de winst nu negen punten voorsprong op nummer twee Napoli, dat zondag nog wel thuis speelt tegen hekkensluiter Hellas Verona. AC Milan blijft zesde in de Serie A, met zeven punten minder dan nummer vijf Fiorentina. Dat team speelt zondag nog de Toscaanse derby bij Empoli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen