Van Gaal in hoofd al bezig met zomeraankopen

Jw
10 april 2016, 10:37

Louis van Gaal hint in tegenstelling tot veel geruchten niet op een zomers vertrek bij Manchester United. De trainer van de Engelse grootmacht denkt zelfs al hardop na over aanwinsten in de zomer. De 64-jarige Nederlander begrijpt dat plaatsing voor de Champions League van groot belang is, maar volgens hem komen grote spelers sowieso graag naar Manchester.

"Spelen in de Champions League is erg belangrijk voor spelers", gaat Van Gaal tegenover The Telegraph in op de strijd die Manchester United voert om de vierde plaats. "Maar ik denk ook dat Manchester United groot genoeg is om topspelers aan te trekken. Natuurlijk zou plaatsing voor de Champions League daar bij helpen als ik in de zomer in gesprek ga met spelers. Dat helpt altijd. Maar ik wil er wel bij benadrukken dat Manchester United zo'n grote club is. Onze salarissen zijn zo goed hier dat veel spelers naar ons willen komen, ook als we niet in de Champions League spelen."

Na een uiterst wisselvallig seizoen, waarin Manchester United in de groepsfase van de Champions League werd uitgeschakeld en niet meer meedoet om de titel, staat José Mourinho naar verluidt klaar als diens opvolger. De Portugees reageerde zaterdagavond daar op door te stellen dat hij 'geruchten noch bevestigt, noch ontkent'.

Vanmiddag wacht een belangrijke horde voor Van Gaal. Manchester United gaat op bezoek bij titelkandidaat Tottenham Hotspur en weet al dat concurrent Manchester City gisteren heeft gewonnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen