Grauwe middag voor AZ in zonnig Heerenveen

11 april 2016, 23:16

Zo mooi als het weer zondagmiddag was in het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen, zo mooi was de wedstrijd in Friesland absoluut niet voor AZ. De Alkmaarders gingen met 4-2 ten onder tegen de pompeblêdenclub en deden daarom slechte zaken in de strijd om de vierde plaats. Deze is nu in handen van Heracles Almelo, dat één puntje voor de Noord-Hollanders staat.

De bezoekers uit Alkmaar moesten zodoende flink aan de bak in Friesland, maar de vroege dreun kwam hard aan. Mede daarom kreeg de uitblinkende St. Juste een levensgrote kans om alsnog zijn naam op het scoreformulier te krijgen, maar de jongeling faalde voor de ogen van AZ-goalie Sergio Rochet. Hetzelfde gold voor Mitchell Te Vrede, die het ook naliet om de 2-0 aan te tekenen. Heerenveen hield AZ in leven en moest voor rust twee keer gered worden door Erwin Mulder. Vincent Janssen dook een paar keer gevaarlijk op voor zijn doel, maar de goalie weerhield de eredivisietopscorer van scoren.

In de laatste vier edities van Heerenveen-AZ vielen maar liefst 23 goals (5,75 per wedstrijd) en de thuisploeg had de meeste kansen om weer voor een doelpuntrijke afloop te zorgen. Acht minuten na rust werd een van de mogelijkheden verzilverd. Lucas Bijker schoof in na een fraai hakje van Sam Larsson en leverde de bal af bij Joey van den Berg, die niet nadacht en de bal vol overtuiging met links raak schoot. Een mooi moment voor de aanvoerder, die terugkeerde na de zoveelste schorsing in zijn carrière.

Omdat Arber Zeneli wél scherp was en vanuit de counter voor de 3-1 zorgde, werden de missers van de spitsen Heerenveen niet fataal. Het werd zelfs nog pijnlijker voor AZ, omdat invaller Luciano Slagveer de stand hard op 4-1 bepaalde. De doelpuntentune was amper afgelopen, of Janssen maakte er na een assist van Dos Santos nog 4-2 van. De spits maakte alweer zijn 21ste doelpunt van het seizoen. Leuk voor de statistieken, maar punten leverde het de Alkmaarders dus niet op.

AZ kan door het verlies op acht punten achterstand worden gezet door nummer drie Feyenoord, dat later op deze zondag tegen FC Twente speelt. De Alkmaarders moeten zelfs alle zeilen bijzetten om de vierde plek te pakken. Bij bekerwinst van Feyenoord is deze stek genoeg om een direct ticket voor Europees voetbal te grijpen, maar momenteel heeft Heracles het dus in eigen hand. FC Utrecht (NEC-thuis) kan AZ ook nog eens passeren.

Heerenveen had slechts één van de laatste veertien punten in eigen huis gepakt, maar heeft thuis dus eindelijk weer eens de volle buit behaald. De Friezen schuiven ten faveure van ADO Den Haag op naar plaats tien. De achterstand op een play-offplek is vier punten.

[photo,97064,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen