Spitsen maken het verschil bij ruime zege FC Utrecht

Jw
10 april 2016, 16:42   Bijgewerkt: 10 april 2016, 16:50

Barcelona heeft MSN, Real Madrid heeft BBC en FC Utrecht heeft BBH. Boymans, Barazite en Haller maakten het verschil in de wedstrijd tegen NEC. De spitsen verzorgden de volledige productie tegen de directe concurrent voor Europees voetbal, alleen Todd Kane kon wat terugdoen voor de bezoekers: 3-1.

De thuisploeg had een uur lang moeite met de Nijmegenaren maar sleepten na de invalbeurt van Nacer Barazite de winst toch binnen. De vervanger van Boymans brak het verzet van de bezoekers met een goal en een assist binnen vijf minuten. NEC beëindigde de wedstrijd ook nog met tien man na een rode kaart voor Wojchiech Golla.

Ramselaar was sowieso de uitblinker in het eerste kwartier met slimme loopacties tussen de linies en zijn mooie techniek. Rendement leverde dat na de openingstreffer echter niet meer op en Utrecht kreeg steeds meer moeite om zich door de hechte verdediging van NEC heen te spelen. De bezoekers kregen steeds meer vertrouwen en hadden na het matige begin al vrij snel het betere van het spel. Navarone Foor dook overal op en voedde zijn medespelers met mooie passjes en scherpe voorzetten.

Een heel kort fluitconcert begeleidde de thuisploeg naar de kleedkamers. Het was niet helemaal duidelijk waar de supporters meer ontevreden over waren; het spel van de thuisploeg of de beslissing van scheidsrechter Ed Janssen om de bal niet op de stip te leggen. Vlak voor de 1-1 werd Ramselaar duidelijk geraakt voor Rens van Eijden in de zestien, de scheidsrechter vond het niet voldoende voor een strafschop. Ook een eerder moment waarbij Boymans aan zijn shirt werd getrokken liet Janssen onbestraft.

Na de pauze leek FC Utrecht beter te beseffen dat een overwinning er niet vanzelf zou komen. Met opportunistisch voetbal en veel aanvalsdrang zetten de ploeg van Erik ten Hag de defensie van de Nijmegenaren meteen onder druk. Ook met een overmacht aan verdedigers leidde dit tot hachelijke situaties voor het doel van Brad Jones. De liefhebbers van de scrimmage kwamen zeker aan hun trekken in de Galgenwaard. Een omhaal van Boymans, na paniekerig verdedigen van NEC bij een hoekschop, ging ruim naast. De kale spits verzuimde ook zijn tweede treffer te maken na doorkoppen van Sebastien Haller. Een tegendraadse kopbal zeilde net over de kruising.

Na de treffer was NEC het volledig kwijt. Binnen vijf minuten na de 2-1 lag de bal opnieuw achter Brad Jones. Haller profiteerde van voorbereidend werk van man van de wedstrijd Barazite en tikte zijn 17de competitietreffer binnen: 3-1. De score had nog veel verder kunnen oplopen, maar nieuwe kansen waren niet besteed aan Ludwig, Haller en Barazite. Golla voorkwam dat Timo Letschert scoorde ten koste van een rode kaart. NEC kwam niet meer in de buurt van de gelijkmaker. Alleen Foor had tegen kunnen scoren na een schot van ruime afstand op de paal.

Utrecht neemt door de zege afstand van NEC in de strijd om Europees Voetbal en stijgt naar de vierde plaats. De bezoekers hebben zes punten minder en zakken naar de negende plaats. Klein smetje op de overwinning van de Domstedelingen is een nieuwe liesblessure van Yassin Ayoub. De middenvelder moest kort na zijn invalbeurt meteen weer van het veld op een brancard. De aanwezigheid van Ayoub op het veld bij de bekerfinale komt zeker in het geding. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen