Tottenham walst in zes minuten over Manchester United heen

10 april 2016, 19:21

Lange tijd leek Manchester United zondag aanspraak te maken op een resultaat tegen Tottenham Hotspur. Ware het niet dat de thuisploeg het in de slotfase op de heupen kreeg en een 3-0 eindstand op het scorebord toverde.

Trainer Louis van Gaal had in zijn defensie een plek ingeruimd voor de jonge Nederlander Timothy Fosu-Mensah. Het talent speelde een dijk van een wedstrijd en maakte indruk in het hart van de verdediging. Twintig minuten voor tijd moest hij zich noodgedwongen laten vervangen vanwege een blessure, waarna Tottenham ineens uitliep naar een riante zege.

Dele Alli gaf twee minuten na de wissel van Mensah het startsein voor zes minuten met drie doelpunten. Toby Alderweireld verdubbelde de score met een rake kopbal en Erik Lamela tikt een voorzet vanaf links bij de eerste paal binnen. Daarmee zat het duel direct in het slot en houdt Tottenham enigszins druk op Leicester City.

Dankzij de zege houdt Tottenham de titelstrijd nog een klein beetje spannend. De achterstand op koploper Leicester City bedraagt zeven punten met nog vijf wedstrijden te gaan. Manchester United ziet de ploegen op plek zes, zeven en acht steeds dichterbij komen in de strijd voor Europees voetbal.