Van Gaal looft kopbal Alderweireld: "Een geweldige goal"

10 april 2016, 20:51

Manchester United kreeg zondag een aardige tik te verwerken tegen Tottenham Hotspur (3-0). Tot aan de slotfase stond het onderlinge duel nog 0-0, maar in zes minuten tijd scoorde de thuisploeg driemaal.

"Tot het eerste doelpunt waren we gelijkwaardig. We kregen zelfs de beste kans via Anthony Martial", reageert hoofdtrainer Louis van Gaal tegenover de BBC. "We gaven de eerste goal weg met een miscommunicatie. Vijf minuten later waren we uit het duel."

"Bij de tweede goal verliest onze beste kopper een duel", daarmee doelt Van Gaal op Chris Smalling. "Het is een geweldige goal van Toby Alderweireld. Het mag niet gebeuren, maar het gebeurt. Tottenham heeft een geweldige ploeg. Dat zei ik op voorhand al."

"De 3-0 is een negatief resultaat, maar tot het eerste doelpunt waren we goed." De strijd om plek vier begint steeds lastiger te worden voor United. "Elke ploeg kan van elke ploeg verliezen en we zijn nog steeds in de race. Maar als je verliest, moet je weer een gat dichten en dat is lastig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen