Gent biedt Vormer excuses aan voor 'wansmakelijk gebeuren'

Ger
11 april 2016, 14:37

Ruud Vormer heeft excuses ontvangen van AA Gent. De Nederlandse middenvelder van Club Brugge werd zaterdag thuis vlak buiten Gent opgewacht door een twintigtal supporters van de Buffalo's met bivakmutsen. Die konden de 2-0 nederlaag van Gent in de uitwedstrijd moeilijk verteren.

"AA Gent distantieert zich volledig van het gedrag van de individuen die na de wedstrijd Club Brugge - AA Gent de Brugse speler Ruud Vormer bij zijn woning hebben lastiggevallen. Dergelijk gedrag past niet bij AA Gent, waar wij streven naar sportiviteit en respect", schrijft de Belgische titelverdediger in een verklaring op de eigen website. "AA Gent verontschuldigt zich dan ook bij Club Brugge en bij Ruud Vormer in het bijzonder voor dit wansmakelijk gebeuren."

Vormer voelde zich bedreigd door de groep Gent-fans en belde meteen het alarmnummer. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de supporters al gevlucht. Op verzoek van Vormer patrouilleerde de politie de rest van de avond rond het huis, maar de daders werden niet meer gepakt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen